23 Haziran 2016 referandumu sonrası İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkma kararı vermesi nedeniyle, Ankara Anlaşması’nda hızla sona yaklaşılıyor. Peki, İngiltere Avrupa Birliği’nden ayrıldığında Ankara Anlaşması sona erene kadar, İngiltere’ye giriş yapmış olan Türk vatandaşlarının durumu ne olacak? Başvuruları kazanılmış hak olarak değerlendirilecek mi yoksa İngiltere AB’den ayrıldıktan sonra Ankara Anlaşması ile ülkede kalanların vizeleri iptal mi edilecek?

Bu konuda pek çok spekülasyon yapılıyor. Internette bilgi kirliliğinden kaynaklanan farklı yorumlar, sadece Ankara Anlaşması ile İngiltere’de bulunanları değil, aynı zamanda Ankara Anlaşması ile İngiltere’ye gitmeyi planlayanları da endişeye sevk ediyor.

Bir çok hukukçu, İngiltere açısından Ankara Anlaşması’nın sona ermesi durumunda, İngiltere’de Ankara Anlaşması ile bulunanların kazanılmış hak edinemeyeceklerini savunuyor. Ancak bazı genç hukukçular ve OISC danışmanları, kazanılmış hak elde edileceğinden kesin emin görünüyorlar. Hatta bunlardan bazıları, Ankara Anlaşması’nın İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılması ile hiç bir ilgisinin olmadığını iddia ediyor.

En azından şimdilik İngiltere, Ankara Anlaşması başvurularını halen kabul ediyor. Bu durumda, başvurularını yapmadan önce Türk vatandaşları nelere dikkat etmeli ve ne tür dosyalar hazırlamalı? Aydoğdu davasının Ankara Anlaşmasında kalıcı oturumu kaldırmasına neden olmasının, Ankara Anlaşması vizelerinde etkisi neler? Kalıcı oturum almak Ankara Anlaşması ile mümkün olacak mı?

Kalıcı oturum düzenlemesini yakın bir zamanda açıklayacağını bildiren İngiliz İçişleri Bakanlığı, yeni düzenlemede ne tür koşullar isteyecek?

Bu ve buna benzer çok önemli bir çok sorunun cevapları, 25-31 Mayıs 2018 tarihleri arasında İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da düzenlenecek toplantılarda anlatılacak.

Türk vatandaşlarına yönelik 10 yıl giriş yasağı uygulamasını başarıyla kaldıran ve Ankara Anlaşması vizelerindeki haksız redlerde yüksek mahkemede kazandıkları başarılarıyla bilinen İngiliz avukat Garth Coates ve uzman ekibi Türkiye’ye geliyor.

İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da bire bir toplantıların yanısıra 26 Mayıs’ta İstanbul Şişli’de seminer düzenlecek.

Ankara Anlaşması’nın alternatifleri de anlatılacak

Türk vatandaşlarının önünde sadece Ankara Anlaşması değil, başka vize seçenekleri de var. Hatta, sadece İngiltere değil, diğer AB ülkelerinde de Ankara Anlaşması’ndan yararlanmak mümkün. Ankara Anlaşması veya alternatif vizelerin yanısıra, Ankara Anlaşmasının uygulandığı diğer AB ülkeleri de bu seminer ve toplantılarda anlatılacak.

Profesyonel bilgi verilmesi nedeniyle bu toplantı ve seminerlere katılım ücretlidir. Seminer katılım ücreti 25 Euro, özel bire bir toplantı katılım ücreti ise 100 Euro’dur. Seminer ve özel toplantı dili Türkçe’dir.

Detaylı bilgi ve davetiye için:

https://www.eventbrite.com/e/avrupa-birligi-altn-vize-ve-cifte-vatandaslk-programlar-ve-ankara-vizesi-tickets-45970589270

 


Tamer Ulay

Tamer Ulay, İngiltere ve Avrupa Birliği göçmenlik hukuku uzmanı olarak, Londra merkezli Garth Coates Göçmenlik Hukuku firmasında yönetici dosya uzmanı görevini sürdürmektedir. Bu blog sitesinin yöneticileri ve yazarlarından biri olarak, göçmenlik yasalarında olan değişiklikleri, vizelerde yaşanan sorunları ve İngiliz göçmenlik mahkemelerinin kararlarını bilgisayar ekranlarınıza taşıyor. Sektörde yaklaşık 30 yılı aşkın deneyimiyle sadece İngiltere'ye yönelik göçmenlik başvurularına değil, aynı zamanda başta Portekiz ve Yunanistan olmak üzere, Kıbrıs, İtalya ve İspanya'da gerçekleştirilen altın vize ve yerleşim başvurularına da yanıt vermektedir. Tamer Ulay, aynı zamanda AB ve Karayip Adaları'ndaki oturma izinleri ve çifte vatandaşlık programlarına odaklanan Coates Global firmasının üst düzey yöneticisi ve iş geliştirme direktörüdür. 'Vizesiz Dünya' blog sitesi hakkındaki eleştiri ve yorumlarınızı, Avrupa Birliği ülkeleri ve İngiltere'ye yönelik göçmenlikle ilgili taleplerinizi Tamer Ulay ile paylaşmaktan çekinmeyin. İletişim: Email: tamerf@garthcoates.com Whatsapp: +44 791 612 05 44