Eğer başvurunuzu Nisan’dan önce yaptıysanız, bu yazımın başlığı sizi heyecanlandırmasın, zira bekleme süreniz ortalama 5 veya 6 ay olarak kalmaya devam edecek. Eğer başvurunuzu 6 Nisan’dan sonra yaptıysanız,  önümüzdeki gün veya haftalarda yanıt alabilirsiniz.

İçişleri Bakanlığı, İngiltere’den yapılan Ankara Anlaşması başvuru dosyalarını 6 Nisandan önce ve sonra yapılanlar olmak üzere ikiye böldü. Amaç, bekleme süresini kısaltmak ve mahkeme hakkının kaldırıldığı yeni yönetmelik hükümlerine göre başvuruları değerlendirmeye almak. Bu arada, kendi içlerinde tuttukları istatistikleri de yenileme şansına sahip oluyorlar, zira şu anda ankara anlaşmasına başvuranların bekleme süreleri, 10 hafta olarak görünüyor.

Bu, aslında bakanlığın sürekli uyguladığı çok eski bir taktik. 3 aydan önce başvurmuş olanlar nasılsa çok beklediler, onlar daha da bekleyebilirler diye düşünülüyor.

Kısaca, şu anda dosyalar iki farklı ekip tarafından inceleniyor. Ekiplerden biri 6 Nisan’dan önce yapılmış başvuruları değerlendiriyor ve bu ekip şu an itibarıyla 20 Nisan haftasında yapılan başvuruları incelemekte. 6 Nisandan önce başvuranlara bakan diğer ekip ise, henüz Ocak ayının sonu ile Şubat ayı başındaki dosyaları incelemekle meşgul.

 


Tamer Ulay

Tamer Ulay, İngiltere ve Avrupa Birliği göçmenlik hukuku uzmanı olarak, Londra merkezli Garth Coates Göçmenlik Hukuku firmasında yönetici dosya uzmanı görevini sürdürmektedir. Bu blog sitesinin yöneticileri ve yazarlarından biri olarak, göçmenlik yasalarında olan değişiklikleri, vizelerde yaşanan sorunları ve İngiliz göçmenlik mahkemelerinin kararlarını bilgisayar ekranlarınıza taşıyor. Sektörde yaklaşık 30 yılı aşkın deneyimiyle sadece İngiltere'ye yönelik göçmenlik başvurularına değil, aynı zamanda başta Portekiz ve Yunanistan olmak üzere, Kıbrıs, İtalya ve İspanya'da gerçekleştirilen altın vize ve yerleşim başvurularına da yanıt vermektedir. Tamer Ulay, aynı zamanda AB ve Karayip Adaları'ndaki oturma izinleri ve çifte vatandaşlık programlarına odaklanan Coates Global firmasının üst düzey yöneticisi ve iş geliştirme direktörüdür. 'Vizesiz Dünya' blog sitesi hakkındaki eleştiri ve yorumlarınızı, Avrupa Birliği ülkeleri ve İngiltere'ye yönelik göçmenlikle ilgili taleplerinizi Tamer Ulay ile paylaşmaktan çekinmeyin. İletişim: Email: tamerf@garthcoates.com Whatsapp: +44 791 612 05 44